Megjegyzések

Bájos, 50 m²-es penthouse

Bájos, 50 m²-es penthouse

REKLÁM

Évtizedekkel ezelőtt ez a tetőtér régi archívum volt. Jelenlegi tulajdonosa gyermekkorát ugyanabban az épületben töltötte, amely a Salamanca madridi szomszédságában, de akkor a családi ház a második emeleten volt. Az apa, egy ügyvéd, úgy döntött, hogy engedélyezi a tetőtér raktárként való ellátását a munkájához szükséges bőséges dokumentáció számára. Ezen kívül gyermekei számára három tantermet készített. Ezért, amikor a tulajdonos megközelítette a tetőtér rehabilitációját, külön erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy megőrizze azokat az elemeket, amelyek kellemes emlékeket idéztek elő gyermekkorából.

A rehabilitációs projektet folytattuk építész Gregorio Ibarra, de aki néhány módosítással megvalósult, az volt a építész Ana Girod. A tetőtérben volt L alakú növény, területe 50 m2; ezért a prioritás az volt, hogy a átlátszó eloszlás, amely tágasságot érez, és lehetővé tette a természetes fény áramlását Az egész házban. Ennek érdekében lebontották azokat a válaszfalakat, amelyek nem befolyásolták az épület szerkezetét, és helyreállították az eredeti építőelemeket.

az fa oszlopok és gerendák a tetőn - amely a tető alakjához alkalmazkodik, és egy gesztusos tetővel rendelkezik, így a ház kulcsfontosságú részévé vált. Melege és szépsége személyiséget és varázst ad a tetőtérnek. A folytonosság érzetének fokozására szolgáló másik döntő kérdés az volt ugyanazt a padlót használja az egész házban. Az eredeti padlót, az idő múlásával romlott katalán kőműveket tölgyfa padló váltotta fel.

A világítás egy másik alapvető szempont. A válaszfalak elnyomásával a természetes fény minden sarkon átáramlik. Annyira, hogy Telepíteni kellett a redőnyöket. Ennek fényében a tulajdonos személyes dekorációt fejlesztett ki, amelyben a jelenlegi formatervezési mintákat antik régiségekkel kombinálták, amelyek hozzájárulnak a ház élõ történetéhez.

Reklám - Olvassa tovább a terem alatt,

A fallal határolták, amely nem éri el a mennyezetet, és lehetővé teszi a szoba részleges kilátását, ami fokozza a tetőtér mélységét. A kanapé mellett, Kartell asztal és Tolomeo lámpa mellett, Artemide készítette.

Nyitott terek

A régi, sok keskeny és sötét helyiség elrendezésének módosítása érdekében a falaktól nem volt szó. Az eredeti faoszlopok elegendőek ahhoz, hogy vizuálisan elkülönítsék a nappali részét a konyhától és az étkezőtől, anélkül, hogy bármilyen válaszfal megállítaná a fény áthaladását.

Ülősarok

A bútorokat oly módon helyezték el, hogy megkönnyítsék a konyhába és a ház többi részébe juttatását. A kanapét az ablakok alá helyezték és a kandalló felé irányították; Mellett a fotel, a falhoz volt rögzítve. A háttérben láthatod azt a falat, amely a csarnokot a recepciótól függetlenné teszi. Kanapé, szék és fotel Barcelona, ​​eladó La Oca.

Integrált konyha

A félszigeten szerelték fel, motorháztetővel, amely fényt tartalmaz a főzési zóna megvilágítására. Azzal, hogy ugyanazt a helyet osztják meg, mint a nappali, a konyhaszekrények olyan hangon készültek, amely harmonizál a kanapé kárpitozásával. A tárolókapacitást polcokkal bővítettük, hogy háztartási cikkei és alapanyagai legyenek napi használatra. A Knib által készített konyhabútor. Bravur falióra, az Ikeából. Szék, mohával.

Egyetlen étkező

Noha szűk helyen, a hálószobához vezető tolóajtó mellett helyezkedik el, a bútoroknak köszönhetően személyiséget sugároz: saját történelemmel bíró darabok, vásárokon és almonodákban. A székek például a barcelonai Park Güell eredeti példányai, amelyeket a Carina Casanovas Antigüedades-ban vásároltak.

Romantikus hálószoba

Az ágy kettős fejtámlája, lecsupaszított fából és a hullámokba helyezett paplan nagyon nőies légkört teremt. A fehér kárpitozott fotel fém szegecsekkel és a kovácsoltvas éjjeliszekrény, amely éjjeliszekrényként szolgál, hozzájárul hozzá. Ágy, amelyet a Carina Casanovas Antiques-ban vásároltak meg. Ágynemű, a Mennyország házaiból. IB fotel.

Tanulmányi terület

A hálószoba és a fürdőszoba között rendezték el. Ez a három környezet függetlenné válik a tolóajtókkal, amelyek lehetővé teszik kommunikációjukat vagy elválasztást az igényeknek megfelelően.

Annak érdekében, hogy a tetőtér 50 m²-é nyereséges legyen,

A csúszó lemezeket süllyesztették, így a bútorok könnyebben rögzíthetők az összes falhoz. Komód, a Habitatból. A táblát a Barbarenia Antikvitásban vásárolták meg. A fehér fiókos szekrény, fiókos, Mossból készül.

Irodai iratszekrény

Amellett, hogy gyakorlati funkcióval rendelkezik a munkaanyag tárolására, kedvelik annak lekerekített sarkokkal való kialakítását. A sajátos retro levegő megjegyzi a stílust.

fürdőszoba

A falon egy hidraulikus csempe alapját világoskék festékkel kombináltuk. A burkolatok sorozata melegen körülveszi az ápoláshoz és kikapcsolódáshoz tervezett környezetet.

mosdók

Egyedi bútorra telepítették. Alsó része, amely a szokásosnál kisebb, hogy megkönnyítse a másik WC-hez való átjutást, a csaptelep falra szereléséhez vezetett. Csempe, készítette Gunni & Trentino. A gyertyákat könnyű években vásárolták meg.

Az eredeti fa oszlopok

a környezet körülhatárolására szolgálnak, de dekoratív funkciót is ellátnak. Csomói és csíkok, akárcsak a kitett gerendák, hozzáadják a varázst.

HÁZTARTÁSI TERV

Megtéveszthetetlen forrás: a befonódott és a válaszfalak fehér színe vizuálisan távolítja el a mennyezetet és a falakat. Az eredmény? A tér nagyobbnak tűnik.
A tetőtérben alig maradtak falak. A falak hiánya és a válaszfalakba ágyazott és eltűnő tolóajtók választása megkönnyebbülés érzetét kelti.